Sulkavan Kylät ry
Kyläkoulut kylien ja kyläläisten yhdistäjiksi -hanke

Kesän tapahtumia
Kylät esillä Elonkorjuumarkkinoilla
Sulkavan kylät ry esitteli Kaipolan ja Partalansaaren tontti- ja kiinteistötarjontaa sekä kylien elämää ja palveluja elonkorjuumarkkinoilla Savonlinnan Prismalla 1.-2.9.Saaren salaisuudet

Partalansaaren kesätapahtuma "Saaren salaisuudet" 1.7.2006 houkutteli paikalle arvioiden mukaan runsaat 300 henkeä. Tapahtuman pääorganisaattori Eila Korhonen (oikealla) avasi tapahtuman toivottaen kaikki tervetulleiksi päivään. Sulkavan kylät ry:n puolesta tervehdyksen esitti Anu Liljeström. Illalla "Ilta Saimaalla" lossitansseihin osallistui arvioiden mukaan yli kaksi sataa henkeä.


Kuva Juha Reponen
Mainoskuva Karttaikkuna Oy


Kuvat Mervi Karvinen

Kaartilankosken koulun lähimaastoon oli rakennettu Salattu polku, jolla oli erä- ja luonto-opas Niina Vaaksalan suunnittelemia rastitehtäviä. Kaisla Kaatrasalo ja Mika Juusela Laboratorioteatteri Fennicasta olivat suunnitelleet polulle taikametsän, jolla saattoi kohdata monia satuhahmoja: Heidän itsensä lisäksi heidän ohjaaminaan 15 paikallista näyttelijää. Kuvassa Mirjam Reponen opastaa lähtijöitä varmistamalla, että he todella uskaltavat lähteä polulle, koska sillä on vaaroja ja matkalaiset joutuivat ratkaisemaan monia tehtäviä päästäkseen pois metsästä. Erityisesti peikkoa oli syytä varoa, jos aikoi päästä pois metsästä.Kuvat Mervi Karvinen
Osallistujat saivat antaa kirjallista palautetta päivästä. Näyttelijät saivat hyvää palautetta. Peikko (Taisto Kaipainen) oli jäänyt mieleen niin pelottava kuin olikin. "Peikko oli paras", "Peikko rulez".
Kuvat Mervi Karvinen

Arvuuttajalla (Mika Juusela) oli kiperiä arvoituksia, jotka oli ratkaistava voidakseen jatkaa matkaa. Metsässä vaani iso lukki, jonka seitistä oli päästävä pois lukin huomaamatta. Matkalaisia auttamassa Arto Tuomainen.
Polulla oli erilaisia toiminnallisia tehtäviä.


Kuvat Mervi Karvinen


Kuvat Kaisa Ralli

 
Kuvat Mervi Karvinen


Kuvat Kaisa Ralli


Kuvat Mervi Karvinen ja Kaisa Ralli


Kuvat Mervi Karvinen

Koululla oli paikallisten taiteilijoiden näyttelyitä: Antti-Veikko Koskelin laivamallinäyttely, Marja-Liisa Lyytisen ja Benita Vogt-Kankkusen raku-keramiikan työ- ja polttonäytös, Hanna Ralli-Ruuskasen tiffany- ja lasinsulatustöitä, Vesa Hitsasen pienoisveistoksia ja taontatöitä ja Kari Toivasen "Unelmakuplia"-näyttely.
Tarjolla oli rantakalaa, makkaranpaitsoa nuotiolla ja puhvetti.Kuvat Mervi Karvinen

Palaute päivästä oli hyvin positiivista, kaikki näyttelijät saivat kehuja, samoin rastit koettiin kiinnostaviksi: Kaikki olivat ihan mielettömän hyviä näyttelijöitä!  Salattu polku oli ihan mieletön!."  "tosi hieno tapahtuma" "upeaa talkooporukka täällä". Aivan pienille lapsille salattu polku koettiin kuitenkin liian pitkäksi.

Ilta Saimaalla

Päivä päättyi "Ilta Saimaalla" lossitansseihin Hakovirralla klo 18 alkaen. Tervehdyksen esitti kunnanjohtaja Juri Nieminen. Rytmeistä vastasi  6 -miehinen Tanssiorkesteri Partalansaari. Illan aikana oli tilaisuus kokeilla kirkkovenesoutua sekä seurata veneistä nuotanvetoa.Kuvat Mervi Karvinen


Kuvat Mervi Karvinen


Kuvat Mervi Karvinen

 
Kuvat Juha Reponen

Myöskään illalla ei oltu unohdettu lapsia. Kaisla Kaatrasalo ja Mika Juusela Laboratorioteatteri Fennicasta järjestivät lapsille teatteri- ja seikkailuohjelmaa. Kuvassa syntyy uusia hyppytyylejä. Lapset saivat keksiä hyppytyylin ja nimetä sen.


Kuvat Mervi Karvinen

Molempiin tilaisuuksiin oli vapaa pääsy.
Talkoolaisia osallistui tapahtumien järjestelyihin viitisenkymmentä. Paikalliset seurat, yhdistykset ja yritykset olivat mukana tukemassa päivän onnistumista.
Sulkavan kylät ry esitteli tilaisuuksissa toimintaansa. Kuvassa infopiste Kaartilankosken koululla.Kuva Mervi Karvinen

Sulkavan soudut

>Kuvat Hilkka Seppänen

Sulkavan kylät ry esitteli toimintansa Soutustadionilla perjantaista sunnuntaihin 7.-9.7.2006.


Sulkavan mökkiläistapahtumassa 28.6.2006


Kuva Hilkka Seppänen

Riihimäen erämessuilla 
Sulkavan kylät ry esitteli toimintaansa Riihimäen kansainvälisillä 8.-11.6.2006. erämessuilla 
Tavataan kyläkahvilassa

Vuosikokouksessa esitettiin idea, että kouluilla voisi joskus iltapäivisin tavata kahvin merkeissä, tavata muita ja pohtia yhteisä asioita. Niinpä Tiistaisin klo 15-20 on Kaartilankosken koululla ja keskiviikkoisin samaan aikaan Kaipolan koululla nk. "kyläkahvila", jossa mahdollisuus kahvitella, jutustella, pohtia yhteisiä asioita, tutustua kylien tontti- ja talotarjontaa, pitää palavereja ym. hankevetäjä on paikalla, joten ajankohtaisia asioita voi hoitaa samantien. Kahvilassa ei myydä mitään. Tervetuloa tutustumaan!

Toiminnan esittelyä

Sulkavan kylät ry esitteli toimintaansa Sulkavalla 20.5. 2006 järjestetyissä erikoispitkien matkojen SM- suunnistuskilpailuissa. Samassa teltassa esitteli myös Sulkavan kunta palvelujaan. Erityisesti hienot retkeilyreitit kiinnostivat kävijöitä.

esittelyteltta erikoispitkät SM suunnistuskisoissa

Hankevetäjää haetaan

Sulkavan kylät ry hakee hallinnoimaansa Kyläkoulut kyläläisten ja kylien yhdistäjäksi –hankkeeseen hankevetäjää ajalle 1.7.2006 - 30.6.2007 Hankkeessa ovat mukana Partalansaaren ja Kaipolan kylät ja tavoitteena on kyläläisten viihtyvyyden ylläpitäminen ja lisääminen sekä kyläkoulujen aseman vahvistaminen. Hankevetäjä vastaa hankkeen hallinnosta ja etenemisestä suunnitelman mukaisesti sekä muista hankkeen toteuttamiseen liittyvistä asioista. Työ edellyttää kykyä sekä itsenäiseen että ryhmätyöskentelyyn, tietotekniikkavalmiuksia sekä oman auton käyttöä. Paikallistuntemus ja kokemus vastaavista tehtävistä ovat eduksi. Palkka 2000€ /kk. Hakemukset toimitettava osoitteeseen Sulkavan kylät ry, Jyrki Nummi, Sulkavantie 1251, 58700 Sulkava 1.6. klo 16 mennessä. Lisätietoja antaa pj Jyrki Nummi, 040-7462827.

Sulkavan kylät ry:n vuosikokous ja hankkeen tiedotustilaisuus

Rahoituspäätöksen tultua järjestettiin Kaartilankosken koululla 28.4. tiedotustilaisuus, jossa kerrottiin hankkeesta ja keskusteltiin hankkeen eteenpäin viemisestä. 

Kuva hankkeen tiedostustilaisuudesta Kaartilankoskelta

Sulkavan kylät ry:n vuosikokous järjestettiin ennen tiedotustilaisuutta. Kokous valitsi hallitukseen seuraavat henkilöt:
Jyrki Nummi, puheenjohtaja
Kati Auvinen, sihteeri
Hannele Partanen, taloudenhoitaja
Sirpa Nokelainen, jäsen

Hankkeen ohjausryhmä

Hankkeen ohjausryhmään kuuluvat:
Antti Vasara
Henrik Hausen
Mervi Karvinen
Marjo Lallukka-Repo
Tuula Ruottinen
Kati Seppänen 

Hankesuunnitelma 
Sulkavan kylät ry:n säännöt

<< etusivu
 

© Sulkavan Kylät ry. / Partalansaaren kylät, toteutus: Karttaikkuna Oy, design Tarja Hirvelä, kuvat: Partalansaaren kylät, päivitetty 16.7.2006 klo 22: