Kaipolan paviljonki 80- , 90- ja 2000- luvuilla

Disko-kulttuuri ja ravintoloiden yleistyminen juhlimispaikkana vähensi tanssijoita myös paviljongilla 80-luvulla. Kiista on muiden seurojen kanssa ja Matti Reinikaisen johdolla kuitenkin järjestänyt muutamat tanssit kesässä. Ravintolaa pitivät useana vuonna Erkki ja Aili Quvintus SU-41 hiihtojaoston nimissä.

 soittajat.jpg

 Sulkavan Pelimannit ovat vakioyhtye paviljongilla. Kuva Mervi Karvinen.

Perinteisempänä on pysynyt erityisesti juhannustanssit, jotka aina järjestetään juhannuspäivänä. Vieraita juhannuksena on ollut vuodesta toiseen 150-250 henkilöä. Tervetuloa myös tänä juhannuksena tansseihin muistelemaan menneitä ja hankkimaan uusia muistoja. Juhlimme Kaipolan paviljongin 70- vuotista taivalta juhannuksena ja tarjoamme yleisölle juhlan kunniaksi kakkukahvit.

paviljonki-juhannus.jpg 

Kuva Mervi Karvinen 

Vuosikymmenien aikana tanssien lisäksi on paviljonki ollut useiden hääjuhlien viettopaikka ja onpa siellä taidettu pitää jotkut syntymäpäivätkin. Perinteisten tanssitapahtumien lisäksi paviljongilla on järjestetty myös mm. SoutuRock -tapahtuma keskustanuorten toimesta, Keskustan kesäjuhlia useana vuonna ja Lejonien tapahtumia. Kirjoittajan muistissa on myös Lassen leiri 80-luvun alussa, jolloin leiridisko järjestettiin paviljongilla ja tätä kautta tuleva Kaipolan kyläläinen sai ensi kosketuksen paviljongin toimintaan. Eipä olisi uskonut silloin, että vuosikymmen myöhemmin oma asuinpaikka on paviljongin lähinaapurissa ja omia häitä vietetään samoissa tiloissa 90-luvun lopussa .

 eloiltamat-3.jpg

Koululaisten kevätjuhlanäytelmä 2004. Kuva Kristian Liljeström. 

Vuonna 1988 ohjelmalliset iltamat on elvytetty uudelleen, jolloin Pirkko Salmisen (Kankkusen) johdolla kyläläiset olivat harjoitelleet ohjelmaa. Iltamaperinne on jatkunut tästä lähtien rantakalalla ja ilman kesäjuhlien ja nykyisin Eloiltamien merkeissä. Koululla ja kylätoimikunnalla on suuri vastuu näiden tapahtumien järjestämisessä. Koululaiset ovat olleet viimeisen vuosikymmenen aikana ahkeria esiintyjiä, koulun oma bändi ja oppilaiden muu ohjelma on viihdyttänyt yleisöä alkuillan ennen varsinaisten tanssien alkua. Eloiltamat on pidetty koko perheen tapahtumana ja ohjelma on sen mukainen.

 eloiltamat-1.jpg

Prinsessa Ruusunen Kaipolan koulun oppilaiden esittämänä Eloiltamissa. Kuva Mervi Karvinen.

Ravintolasta on vastannut kylätoimikunta viimeisen parin vuosikymmenen ajan. Päävastuullisena on toiminnassa ollut koko ajan Helga Reinikainen, mukana touhuissa aina silloisen kylätoimikunnan aktiivitoimijat. Toisena pitkäaikaisena toimijana voitaneen mainita mm. Mervi Karvinen, joka on kunnostautunut erityisesti koristeiden ja lavasteiden tekemisessä. Mervin käsialaa on myös viime vuosina olleet ilmoitukset ja näyttämön komea taustamaalaus.

eloiltamat-2.jpg

Eloiltamat syksyllä 2008. Kuva Kristian Liljeström.

Seuraavassa listassa on joitakin vuosikymmenien aikana toimineita henkilöitä. Kaikille emme tiedä oikeaa vuosikymmentä tai he ovat olleet mukana useana vuosikymmenenä, joten heitä ei ole voitu laittaa oikean sivun alle. Varmasti aktiivisa henkilöitä puuttuu myös listasta, joten jos huomaat virheitä, otamme korjauksia mieluisasti vastaan.

Lippuja ovat myyneet ainakin seuraavat henkilöt:

Pertti Taskinen, Tapio Seppänen, Matti Reinikainen, Eemel Vanninen, Kyösti Sepppänen, Ilari Hintsanen, Eila Seppänen, Hilkka Seppänen, Raili ja Reino Liljeström, Manu Luukainen, Auvo Vanninen ja Ilpo Vanninen

 

Järjestysmiehinä ovat olleet ainakin seuraavat:

Heimo Taskinen, Pertti Taskinen, Matti Reinikainen, Tapio Seppänen, Teuvo Seppänen, Jari Hulkkonen, Arto Valtonen, Risto Reinikainen, Timo Reinikainen.

 

Levyn soittajia ovat olleet ainakin seuraavat henkilöt:

Markku Hiltunen, Antero Rautsiala, Matti Reinikainen ja Pertti Taskinen

 

Ovimiehiä ainakin seuraavat:

Esko Sinkkonen, Erkki Sinkkonen, Tapio Seppänen ja Pertti Taskinen

 

Tanssien päävastuullisina ovat olleet:

Eemel Vanninen, Eino Kanttel 67-78. 1979 Kiista hoiti itse toiminnan. Kouvolan viihdetoiminta/Eino Lehtinen (1980) jonka jälkeen päävastuullisena on ollut Matti Reinikainen.

 

Kanttiinia ovat hoitaneet:

Helli Kervinen 30-luvulla, Martta Lind 30-luvulla, Vieno Bovelan -59, Esteri Parri -64, Pauli Pesonen 64-67, Martti ja Annikki Miettinen 67, Rauha ja Pertti Taskinen 67-78, Quvintus Erkki ja Aili (hiihtojaosto) Kaipolan maatalousnaiset, Kylätoimikunta Jokipirtiltä, Kaipolan kylätoimikunta (päävastuullisena Helga Reinikainen)

ravintolassa.jpg

Pojat ostoksilla – kuva Eloiltamista 2008, Kristian Liljeström. 

Rakennuksia on kunnostettu vuosien varrella tarpeen mukaan. 1995 maalattiin ravintolan lattia ja hankittiin uudet verhot tanssisaliin ja ravintolaan. EU:n Leader-rahoituksen turvin tehtiin uusi huopakatto 1997 sekä kunnostettiin kuistia. 2000-luvulla on rakennettu uusi lipunmyyntikoju sekä uusittu aluetta kiertävää aitaa. Kuluvana kesänä on uusittu uusitaan porras-ja kuistirakennelmia, työssä päämestarina toimi Pertti Taskinen.

siivoustalkoita.jpg

Paviljonki siivotaan aina keväisin kyläläisten talkootyönä. Parhaimmillaan mukana on monenikäistä väkeä. Kuva Mervi Karvinen