Archive for February, 2012

Pajua ja pellavaa – touhua ja väri(nä)ä

Sunday, February 19th, 2012

Viime viikonloppuna kylätalolla oli todellista tohinaa. Pajunpunojat tuhisivat ja rapistelivat alakerrassa, yläkerrassa oli lasten keskittynyt tekstiilipaja. Anu ja Jukka yrittivät siinä sivussa saada jotain aikaan “historialuokan” ja ullakon suunnalla. Mannerheim oli vielä kateissa, tietääkö joku :) ?

Tässä pari kuvaa tuotoksista, jotka ovat vielä hieman keskeneräisiä.

Kaipolan Aarre -kangas                    Pajuteos

Pajukurssin ja tekstiilipajan tuotoksia lisää täällä: http://www.flickr.com/photos/kamera2010/

Valmistelimme jo samalla pajunpunontaa talvitapahtumaan. Kati aloitti pajumaton/-tabletin, jota sitten jokainen halukas saa käydä tekemässä tapahtumapäivänä. Hintsasen Sirkka lupautui pajupunonnan esittelyyn ja ohjaamaan amppelimaisen teoksen tekoa. Sitä saa myös useat ihmiset käydä tekemässä. Aija on toinen pajuohjaaja (pajumatto + jotain pientä).

Lasten tekstiilipainantatyöpaja sai valmiiksi kaksi hienoa “talokangasta”, pellavalle painettuna. Ne tulevat jollekin seinälle tai pöydälle esille. Riikalle (kylätalolle) voisi toimittaa tähteeksi jääneitä värikkäitä matonkuteita tapahtuman kudegraffiteja varten. Pienetkin määrät käy. Mervi on 20.2-4.3. talonmiesvuorossa, joten jos haluat tuoda jotain koululle, niin voit sopia siitä p. 0505346608.

Ensimmäiset valmistelutalkoot (toimintapäivä) siirrettiin siis 4.3. (alunperin 3.3.) eli hiihtoloman päättymissunnuntaiksi. Kaikki paikalle, jotka suinkin pääsette. Tekemistä on monenlaista: historialuokan sisustamista ja järjestelyä, muidenkin tilojen järjestelyä ja siivoamista, muonitusta ja muonituksen suunnittelua tapahtumaan ja ostoslistan tekemistä, talkoiden dokumentointia (valokuvaus ja video?), ohjelmasuunnittelua, lumen muotittamista jne. …

Alunperinhän tapahtumaa oli suunniteltu jääsaunan ympärille Kaipolanlahden jäälle, mutta huonon jäätilanteen vuoksi tästä on ollut pakko luopua. Nyt toiminta keskittyy kylätaloon ja piha-alueelle. Päivän päätteeksi on suunniteltu Aarre-hiihtoa, jolle tehdään latu valmiiksi.

Teemu Oittinen tulee paikalle tapahtumaan, häneltä saa kysellä jätevesiasioista. Tapahtumassa saa tietysti tietoa kylätalon asioista ja aiomme kysellä ihmisiltä myös, millaista toimintaa talolle halutaan, esim. kansalaisopiston kursseja.

Hyvä Kaipola -talvitapahtuma on lauantaina 17.3. klo 10-14. Klo 14 pääsee osallistumaan vielä Aarre-hiihtoon. Tapahtuman järjestämiseen olemme saaneet Hyvä kylä -apurahaa Etelä-Savon taidetoimikunnalta.

Seuratkaa Kaipolan kylätoimikunnan lehti-ilmoittelua Sulkava-lehden järjestöpalstalla, tapahtumasta tulee sitten isompikin ilmoitus ainakin Sulkavaan.