Archive for November, 2009

Kyläpäivä 24.10.2009

Tuesday, November 24th, 2009

Sirpa ja Mervi kävivät Rantasalmella kuulostelemassa naapurikylien tunnelmia ja tulevaisuudensuunnitelmia. Tässä kutsu, josta selviää päivän sisältö.

Kyläpäivä 24.10.2009 on myös hemmotteluretki ja tuo syksyyn piristystä!

Päätapahtumapaikkana on Luontokeskus Oskari. Päivä polkaistaan käyntiin kello 9 Rantasalmen kunnan tarjoamalla runsaalla aamiaisella ravintola Rinssi-Everstissä (alkaen klo 8.40, osoite on Ohitustie 5, Rantasalmi). Hyvä lounas seisovasta pöydästä Rinssi-Everstistä klo 12-13: karjalanpaisti, uunilohi, salaatit, kahvi. Iltapäivällä leivoskahvit Ruusuhovin hienossa kartanossa. Kaikki mukavassa seurassa!

Tervetuloa Etelä-Savon kyläpäivään Rantasalmelle 24.10.

·        Dosentti Jorma Kaimio: Elinvoimainen maaseutu? Fil.tri. Jorma Kaimio on toiminut niin tutkijana kuin WSOY:n toimitusjohtajanakin ja on nyt mm. Etelä-Savon rakennusperintöyhdistyksen kantavia voimia.

·        Tutkimusjohtaja Katja Komonen: Nuoret ja Etelä-Savo. Yhteiskuntatieteiden tohtori Katja Komonen on osallistunut lukuisiin nuorisotutkimuksiin ja -hankkeisiin, mm. Etelä-Savon nuorisopoliittisen ohjelman kirjoittamiseen.

·        Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Toni Auvinen: Retkiluistelun ykköskunta ja kylät. Auvinen toimii kunnan ohjelmakoordinaattorina ja media-alan yrittäjänä sekä opiskelee yhteiskuntapolitiikkaa.

·        Siunattu hulluus, ote Tuusmäen kyläteatterin palkitusta näytelmästä.

·        Linno – Linnansaaren kansallispuisto. Juha Taskisen filmi esittelee Linnansaaren puistoa eri vuodenaikoina.

·        Etelä-Savon vuoden kylän ja vuoden kunnan palkitseminen sekä muut muistamiset.

·        Retki linja-autolla:

o       Osikonmäen näkötorni ja kylän toiminnan esittelyä.

o       Ruusuhovi: esittely, kahvi ja leivos. Komea vaaleanpunainen kartanohotelli tarjoaa mm. 25 hotellihuonetta, kolme ravintolaa, golfkentän ja Blue Outdoorin ohjelmapalveluja. Ruusuhovi kuuluu Saimaan charmantit -ketjuun.

 Täältä löytyy kuvia päivästä: http://www.jasky.net/Kylapaiva2009/index.html Linkki ei toimi suoraan, mutta kopioi se osoitekenttään, niin pääset katsomaan kuvia.