Archive for the ‘Sulkavan kylät’ Category

Monday, June 17th, 2013

Friday, June 7th, 2013

Sunday, November 25th, 2012

Pääsihän se joulupukki perille, vaikka ulkona satoi vettä. Pukki jutteli pitkään, ja yhdessä laulettiin joululauluja. Lapset saivat pienet joulupussit.


ELOTANSSIT 18.8. KLO 20-01

Wednesday, August 8th, 2012

elotanssit_12.jpg

Kaipolan paviljonki on saanut kesän aikana uuden aurinkoisen ilmeen. Tommi Seppänen & Amorada tahdittavat kesän viimeisissä tansseissa. Tulkaa mukaan, niin kesälomalaiset kuin vakioväkikin!

Lankalauantaina pilkkimään

Thursday, April 5th, 2012

Sulkava-lehden viime viikon mökkiläisnumero oli niin täynnä ilmoituksia, että lienetkö huomannut sieltä joukosta lauantain kyläpilkki-ilmoitusta. Kaipolanlahdelle ovat tervetulleita kaikki kaipolalaisiksi itsensä tuntevat ja muutkin, jotka tykkäävät viettää aikaa ulkoillen ja tuttujen kanssa turinoiden. Pilkkimisintokaan ei ole pahasta.

Mukaan on tulossa kisakavereita Leipämäestä ja Tunnilasta ja kokoontuminen alkaa koululla klo 8.30. Pienellä, aikuisilta kerättävällä osallistumismaksulla katetaan palkintokuluja ja rannalla on ostettavissa suolaista ja makeaa välipalaa lämpimän tai kylmän juoman kanssa.

Sopivasti rantautumisen ja palkintojenjaon jälkeen pääsee koululle harjoittamaan kädentarkkuutta turvallisesti ja ilman kuulosuojaimia. Sinne on hankittu infrapunapistooli ja -kivääri, joiden käyttövuoroja jakaa tällä kertaa Seppäsen Jari puh. 040 5400 458. Vitosella saa napsia pisteitä 20 min. kerrallaan.

Friday, March 9th, 2012

hyvakaipola.jpg

Klo 14 alkava Aarre-hiihto suoritetaan perinteisellä tyylillä. Latukartan mukana saa kunniakirjan. Toivottavasti sää suosii niin lumiveistäjiä kuin hiihtäjiäkin.

Tapahtuman paikoitus on kylätalon läheisellä pellolla, jonne opastetaan.

kaipolan_kylatalokartta.jpg

Kuvia talvitapahtumatalkoista

Thursday, March 8th, 2012

21.jpg

19.jpg

26.jpg

151.jpg

Talvitapahtumasta ja talkoista lisää kuvia Picasassa osoitteissa: http://20.fi/10867  ja http://20.fi/10865, videoita lumenveistosta ja kudegraffiteista:  http://20.fi/10863. Kylätalolaiset pääsevät katsomaan ja kommentoimaan kaipolanaarre@gmail.com -tunnuksilla.

Pajua ja pellavaa – touhua ja väri(nä)ä

Sunday, February 19th, 2012

Viime viikonloppuna kylätalolla oli todellista tohinaa. Pajunpunojat tuhisivat ja rapistelivat alakerrassa, yläkerrassa oli lasten keskittynyt tekstiilipaja. Anu ja Jukka yrittivät siinä sivussa saada jotain aikaan “historialuokan” ja ullakon suunnalla. Mannerheim oli vielä kateissa, tietääkö joku :) ?

Tässä pari kuvaa tuotoksista, jotka ovat vielä hieman keskeneräisiä.

Kaipolan Aarre -kangas                    Pajuteos

Pajukurssin ja tekstiilipajan tuotoksia lisää täällä: http://www.flickr.com/photos/kamera2010/

Valmistelimme jo samalla pajunpunontaa talvitapahtumaan. Kati aloitti pajumaton/-tabletin, jota sitten jokainen halukas saa käydä tekemässä tapahtumapäivänä. Hintsasen Sirkka lupautui pajupunonnan esittelyyn ja ohjaamaan amppelimaisen teoksen tekoa. Sitä saa myös useat ihmiset käydä tekemässä. Aija on toinen pajuohjaaja (pajumatto + jotain pientä).

Lasten tekstiilipainantatyöpaja sai valmiiksi kaksi hienoa “talokangasta”, pellavalle painettuna. Ne tulevat jollekin seinälle tai pöydälle esille. Riikalle (kylätalolle) voisi toimittaa tähteeksi jääneitä värikkäitä matonkuteita tapahtuman kudegraffiteja varten. Pienetkin määrät käy. Mervi on 20.2-4.3. talonmiesvuorossa, joten jos haluat tuoda jotain koululle, niin voit sopia siitä p. 0505346608.

Ensimmäiset valmistelutalkoot (toimintapäivä) siirrettiin siis 4.3. (alunperin 3.3.) eli hiihtoloman päättymissunnuntaiksi. Kaikki paikalle, jotka suinkin pääsette. Tekemistä on monenlaista: historialuokan sisustamista ja järjestelyä, muidenkin tilojen järjestelyä ja siivoamista, muonitusta ja muonituksen suunnittelua tapahtumaan ja ostoslistan tekemistä, talkoiden dokumentointia (valokuvaus ja video?), ohjelmasuunnittelua, lumen muotittamista jne. …

Alunperinhän tapahtumaa oli suunniteltu jääsaunan ympärille Kaipolanlahden jäälle, mutta huonon jäätilanteen vuoksi tästä on ollut pakko luopua. Nyt toiminta keskittyy kylätaloon ja piha-alueelle. Päivän päätteeksi on suunniteltu Aarre-hiihtoa, jolle tehdään latu valmiiksi.

Teemu Oittinen tulee paikalle tapahtumaan, häneltä saa kysellä jätevesiasioista. Tapahtumassa saa tietysti tietoa kylätalon asioista ja aiomme kysellä ihmisiltä myös, millaista toimintaa talolle halutaan, esim. kansalaisopiston kursseja.

Hyvä Kaipola -talvitapahtuma on lauantaina 17.3. klo 10-14. Klo 14 pääsee osallistumaan vielä Aarre-hiihtoon. Tapahtuman järjestämiseen olemme saaneet Hyvä kylä -apurahaa Etelä-Savon taidetoimikunnalta.

Seuratkaa Kaipolan kylätoimikunnan lehti-ilmoittelua Sulkava-lehden järjestöpalstalla, tapahtumasta tulee sitten isompikin ilmoitus ainakin Sulkavaan.

Muistakaa poistaa rasti salli keskustelu!

Wednesday, October 20th, 2010

Sivumme on joutunut roskapostihyökkäyksen kohteeksi. Olin mielestäni poistanut mahdollisuuden kommentoida, mutta se oli jostakin syystä edelleen päällä. Meillä on odottamassa yli miljoona kommenttia, jossa tarjotaa mitä ihmeellisimpiä asioita. Niitä pystyy ilmeisesti poistamaan vaan 20 kerrallaan, joten olisi siinä aikamoinen iltapuhde niitä poistella. Poistelin varmaan tuhat ja aikaa meni tosi paljon. Saimme asiasta myös valitusta palvelimen ylläpitäjältä, joten toivottavasti asia saatiin nyt kuntoon. Jos postia edelleen tulee, voi olla että sivumme suljetaan.

Mutta nyt olen laittanut asetuksiin ettei kommentteja pitäisi enää tulla. Mutta huomatkaa kirjoittajat. Kirjoitustilassa oikealla on Keskustelu kohta. ÄLÄ LAITA RASTIA SALLI KESKUSTELU -kohtaan.  Poistin kaikista aiemmista artikkeleista rastin.

Onhan se hienoa, että joku on kiinnostunut sivuistamme ;)

Sulkavan kylät ry:n vuosikokous

Friday, May 25th, 2007

Vuosikokous pidetään Sulkavan osuuspankilla su 27.5.2007 klo 18. Tavanomaisten vuosikokousasioiden lisäksi esillä mahdollinen uusi hanketoiminta.  Tavoitteena kehittää myös uusia toimintamuotoja ja saada mukaan uusia toimijoita. Kaikki kylien ja Sulkavan kehittämisestä kiinnostuneet tervetuloa.

Kesätapahtumia

Friday, May 25th, 2007

 Partalansaarella Keskiaikaiset Markkinat la 16.6. klo 10-14.

Kaipolan paviljongilla perinteiset juhannustanssit juhannuspäivänä.

Sulkavan talvitapahtuma peruutettu

Wednesday, March 14th, 2007

Hienoa, että kevät tulee, mutta se tietää sitä, että talvitapahtumaa ei tänä talvena voida enää järjestää. Olemme pahoillamme. 

Sulkavan talvitapahtuman rakentaminen jatkuu

Friday, March 9th, 2007

Talkoot jatkuvat sunnuntaina klo 10 Kaipolanlahdella. Kaikki mukaan!
Itse tapahtuma la 17.3. klo  16 alkaen. Luvassa jääsauna ja avantouintia, napakelkkailua, kurlinkia monella radalla, luutapalloa, rekiajelua ym. Rantakalaa ja makkaraa tarjolla. Toimintaa sään ehdoilla.
Kaipolan koululla vanhojen kuvataulujen näyttely ja kahvi. Tapahtumasta saa lisätietoja puh. 044 0522 510.
Tapahtumassa esillä myös Sulkavan tonttitarjontaa.

kurlinkia

Talvitapahtumaa rakennetaan

Thursday, February 22nd, 2007

talvitapahtuman_rakentaminenLaskiaissunnuntaina 18.2. oli Kaipolan koulun ympärillä säpinää. Hirvosen pellolle ilmestyi kaksi – no empä kerro mitä. Käy katsomassa. Kaipolan lahdella oli myös kaiken ikäistä talkoolaista.
Toivotamme kaikki mukaan tapahtumaa tekemään! Erityisesti toivomme mukaan yrittäjiä ja yhdistyksiä. Tulkaa rakentamaan vaikkapa oma iglunne.

Talvitapahtuma talkoot

Thursday, February 15th, 2007

kaipolan_talvitapahtumaTalvitapahtuman (17.3.) rakentaminen alkaa 18.2. laskiaistapahtumana Hirvosen pellolla klo 10. Ruokailu ja kahvi Kaipolan koululla. Tervetuloa mukaan! Kuva viime talvelta.